رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی و پسته ایران، بدنبال اجرای این سیاست، بخشی از صادرکنندگان محصولات کشاوزی از سال ۱۳۹۷ امکان رفع تعهد ارزی را نیافته و کارت‌های اغلب آنها تعلیق شده و این مسائل باعث شده صادرات محصولات کشاورزی با ۳۰ الی ۴۰ درصد افت همراه باشد.

پسته یکی از محصولات شاخص ایران در بازارهای جهانی است ولی این محصول پرطمطراق نیز همچون دیگر محصولات کشاورزی از ترکش های اجرای این سیاست بی نصیب نمانده و به گفته رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان استان مرکزی، بر اساس آمارهای پایگاه خبری کمیسیون اروپا و گمرک چین، امسال صادرات به چین و اروپا کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل پیدا کرده است و این نمکی است بر زخم کاهش منابع آبی که باغداران با آن دست به گریبان هستند.

محمود بارانی با اشاره به اینکه دولت به‌ منظور کنترل نوسانات در بازار ارز، سیاست‌های متفاوتی از جمله الزام صادرکنندگان به پیمان‌سپاری ارزی را اتخاذ کرده است، اظهار کرد: بسیاری از صادرکنندگان این الزام را مانعی در مسیر تولید و صادرات می دانند.

وی با اشاره به اینکه آنچه به عنوان سیاست پیمان‌سپاری ارزی اجرا می‌شود، با شرایط اقتصادی امروز کشور مطابقت ندارد، اظهار کرد: تحلیل بردن بدنه تجارت خارجی و صادرات و خارج کردن صادرکنندگان دارای اهلیت از عرصه فعالیت اقتصادی از جمله تبعات منفی این سیاستگذاری است.

رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی خواستار رفع محدودیت های ارزی به منظور رشد صادرات پسته ایران شد و بیان کرد: خشکسالی و مواجه بودن باغات پسته با تنش آبی در کنار اعمال مقررات سختگیرانه برای بازگشت ارز صادراتی، بلای جان صادرات پسته ایران به اروپا و چین است.

وی با اشاره به اعتراض مجلس و انجمن پسته ایران نسبت به اجرای سیاست پیمان سپاری ارزی گفت: امسال صادرات پسته شهرستان زرندیه مانند سایر نقاط پسته خیز کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل تاکنون حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است.

بارانی بیان کرد: آمارهای یورو استات(پایگاه خبری کمیسیون اروپا) از صادرات ۶۷ میلیون یورویی پسته ایران به اروپا در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی حکایت دارد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۲۹ درصدی داشته است.

وی گفت: بر اساس این گزارش، از کل پسته صادراتی ایران به اروپا در ۹ ماه نخست امسال ۴۹ میلیون یورو شامل مغز پسته و ۱۸ میلیون یورو پسته با پوست بوده است. صادرات مغز پسته ایران به اروپا در این مدت کاهش ۱۵ درصدی و صادرات پسته با پوست کاهش ۵۱ درصدی داشته است.

رئیس نظام صنفی کشاورزی زرندیه همچنین گفت: از سوی دیگر آمار گمرک چین نشان می دهد که این کشور نیز در ۹ ماهه سال جاری میلادی ۲۰ میلیون دلار از ایران وارد کرده که ۱۸ میلیون دلار مربوط به با پوست و ۲ میلیون دلار مغز پسته بوده است. صادرات ایران به چین در این دوره با کاهش ۵۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است.

وی گفت: کشورهای اروپایی متقاضی خرید زرندیه بویژه محصول ارگانیک آن هستند و مسئولان ذیربط باید تلاش کنند تا موانع صادرات این محصول به اروپا برطرف شود.

محموله‌های صادراتی زرندیه از پایانه  این شهرستان با برند هامون سبز به کشورهای اوراسیا، ترکیه، حاشیه خلیج فارس، روسیه و برخی کشورهای همسایه صادر می‌شود.

در زرندیه توانسته برای نزدیک به چهار هزار نفر در منطقه سلطان احمدلو فرصت شغلی مستقیم ایجاد کند و این ظرفیت باید حفظ و حراست شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *