رئیس انجمن سنگ ایران عنوان کرد: کل ذخایر سنگ ساختمانی ایران ۳٫۲ میلیارد تن است و این در حالی است که ظرفیت تولید سالانه ۱۵ میلیون تن تولید سنگ ساختمانی در کشور وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد آن در بازار داخل مصرف می‌شود و کمتر از ۷ درصد آن صادر می‌شود.

بهرام شکوری تاکید کرد: هدفگذاری ما افزایش تولید سنگ در کشور با تاکید بر ظرفیت‌ها و افزایش بازارهای صادراتی است.

وی با بیان این مطلب که نگاه ما در صنعت سنگ، همواره بر تامین بازار داخل کشور بوده، افزود: این امر به دلیل وجود تحریم‌ها و عدم ارتباط با کشورهای دیگر در گذشته بوده، اما در حال حاضر ارتباط با کشورهای همسایه فراهم است و باید از ظرفیت‌های موجود بهره ببریم.

شکوری گفت: اگر نگاه ما به تولید، صادرات‌محور نباشد، محکوم به فنا و نابودی خواهیم بود، بر همین اساس باید به صادرات سنگ به کشورهای همسایه توجه ویژه‌ای داشت.

وی در مورد تعطیلی معادن عنوان کرد: در حال حاضر ۷۷۰۰ معدن در کشور تعطیل است که ۲۵ درصد از آنها مربوط به صنعت سنگ است

شکوری عنوان کرد: کل ذخایر سنگ ساختمانی ایران ۳٫۲ میلیارد تن است که در بهترین حالت ۱۵ میلیون تن در کشور تولید می‌شود. ایران در جایگاه پنجم تولید و رتبه نخست مصرف سنگ در جهان است.

رئیس انجمن سنگ ایران خاطر نشان کرد: برای توسعه صنعت سنگ کشور باید نگاه صادراتی داشته باشیم. صنعت سنگ می‌تواند به سهم پنج میلیارد دلاری در صادرات دست یابد که برای رسیدن به آن الزاماتی وجود دارد که یکی از این الزامات نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات است.

وی همچنین گفت: جهان در مسیر تازه‌ای قرار دارد و سنگ‌های مصنوعی، شیشه و کامپوزیت جایگزینی سنگ تزئینی هستند لذا این حجم از سنگ ذخیره طی سال‌های آینده کارایی لازم نخواهد داشت و سرمایه‌ای برای آیندگان نخواهد بود؛ درصورتیکه با توسعه صادرات و ارزآوری حاصل از آن می‌توان سرمایه خوبی برای آینده فراهم کرد.

صنعت سنگ کشور نیازمند حمایت دولت است

محمدهادی مطیعی مدیرعامل شرکت روشان روز در ادامه اظهار داشت: چهاردهمین نمایشگاه تخصصی سنگ‌های ساختمانی با حضور ۱۳۰ شرکت داخلی از بخش معادن، فرآوری، ملزومات و ماشین‌آلات در سه سالن به متراژ ۱۰ هزار متر مربع در نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب برگزار می‌شود.

مدیرعامل شرکت روشان روز افزود: ۱۰ شرکت از کشور چین و ۱۳ شرکت خارجی به صورت نمایندگی از ایتالیا، هند و ترکیه در این دوره از نمایشگاه حضور دارند.

وی عنوان کرد: صنعت سنگ کشور نیازمند حمایت دولت است چرا که این صنعت می‌تواند ارزآوری بالایی برای کشور داشته باشد.

عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب  نزدیکی به بزرگترین شهرک صنعتی سنگ کشور (شمس‌آباد)، نزدیکی به فرودگاه بین‌المللی امام، دسترسی آسان از اصفهان و محلات به عنوان دو قطب صنعتی و معدنی کشور را از جمله مزایای این نمایشگاه دانست و گفت: در این نمایشگاه بلوک‌های معدنی در معرض دید عموم قرار می‌گیرد که این ظرفیت تنها محدود به نمایشگاه شهر آفتاب است.

شوذب جباری عضو هیات انجمن صنعت سنگ ایران حضور در نمایشگاه را فاکتور مهمی برای این صنعت دانست و افزود: حضور در نمایشگاه به دلیل اطلاع‌رسانی، آشنایی با فرصت‌های جدید کسب‌و‌کار، جلب اعتماد مشتریان، تحلیل رقبا و .. از اهمیت بالایی برخوردار است.

جباری عنوان کرد: حمایت‌های سازمان توسعه صادرات از فعالان این صنعت به میزانی نیست که منجر به تشویق فعالان برای حضور در نمایشگاه‌ها شود.

وی افزود: بیش از ده‌ها نوع سنگ تزیینی داریم که در بازارهای جهانی معرفی و صادرات نشده است.

در ادامه زیبا یزدانی دبیر انجمن سنگ ایران عنوان کرد: یکی از مبادی مهم در بازاریابی و صادرات برگزاری نمایشگاه‌هاست و تهران به واسطه در دست داشتن بازار سنگ فرآوری شده نقش مهمی در میان سایر نمایشگا‌های این صنعت دارد.

یزدانی گفت: در راستای حمایت از صنعت سنگ چهار کمیسیون تخصصی تشکیل می‌شود که ۲۱۸ نفر برای این کمیسیون‌ها اعلام آمادگی کردند که انتخابات صورت می‌گیرد.

وی افزود: همچنین میز صادرات کشور ایجاد شده که مصوبه‌های آن قابل پیگیری در وزارت صمت است. ضمن اینکه بحث‌های آموزشی و توسعه‌ای در حوزه فرآوری و به روزرسانی ماشین‌آلات استخراج و فرآوری سنگ‌های معدن پیگیری می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *