بازار مس چین پس از رکود چند ماهه تقاضا که سرمایه‌گذاران صعودی را متحیر کرده و قیمت‌ها را از بالاترین سطح قیمتی پایین‌تر آورده است، نشان دهنده علائم پیشرفت موقتی است.

در حالی که تاکنون هیچ تغییر عمده‌ای در بازار مس مشاهده نشده اما تحلیل‌گران و معامله‌گران چینی می‌گویند که خریداران در بزرگترین بازار مس جهان پس از سقوط قیمت‌ها از بیش از ۱۱هزار دلار در هر تن در ماه می به کمتر از ۹هزار دلار در هفته معاملاتی گذشته، بار دیگر شروع به کاهش کرده‌اند.

رابرت ادواردز تحلیل‌گر اصلی گروه سرمایه‌گذاری CRU در این باره عنوان کرد: ما همچنان این دیدگاه را قبول داریم که ضعف عملکردی در سه ماهه دوم، به دلیل تاخیر در تقاضا و اعتصاب جزئی خریداران ایجاد شد.

نمودار: خرید مس در چین با کاهش قیمت‌های جهانی افزایش می‌یابد و حق بیمه واردات از زیر صفر افزایش یافته است

اکنون سوال کلیدی این است که آیا تقاضا تنها در نیمه نخست سال به تعویق افتاده؟ چرا که خریداران در انتظار بودند تا قیمت‌ها از سطوح رکوردی خود عقب نشینی کند. اگر چنین باشد، فراز و نشیب‌های فعلی بازار ممکن است نشان دهد که مس در بورس فلزات لندن به قیمت حداقل ۹ هزار دلار معامله می‌شود و این بازار پس از دوره معمولی آرام تابستانی بار دیگر حیاط پرتلاطم خود را از سر خواهد گرفت.

شیائو جینگ تحلیل‌گر ارشد فلزات غیر آهنی در این باره عنوان کرد: سطح قیمت فعلی در واقع بهتر از پیش منعکس کننده اصول داخلی است و تقاضا می‌تواند به آرامی با کاهش مداوم سطح موجودی به روال سابق بازگردد.

نشانه‌های امیدوارکننده شامل افزایش حق بیمه واردات، کاهش اندک ذخایر و افزایش نرخ تولید در کارخانه‌های فرآوری و پالایش مس است. حق بیمه یانگشان – که معیاری برای تقاضای واردات در چین است – پس از افت بسیار غیرمعمول در قلمرو منفی در ماه‌های می و ژوئن، به بالاترین سطح خود در سه ماه گذشته دست یافته است.

انتظار می‌رود که شبکه‌های برق چین در نیمه دوم سال با تقاضای بیشتری مواجه شوند. شرکت چینی استیت گرید – بزرگترین خریدار مس در جهان – قصد دارد در سال جاری ۱۳ درصد هزینه‌ها را افزایش دهد.

تحلیل‌گران همچنین اذعان می‌کنند که افزایش اخیر تقاضا می‌تواند با عرضه محدودتر قراضه مرتبط باشد. دولت چین قرار است تخفیف‌های مالیاتی پالایش قراضه را لغو کند که احتمالا در دسترس بودن قراضه را محدود و در نتیجه تقاضا را برای خرید فلز مس افزایش می‌دهد.

از سوی دیگر، اقتصاد بزرگ چین همچنان با ضعف اعتماد و رکود طولانی مدت املاک و مستغلات دست و پنجه نرم می‌کند و سرمایه‌گذاران به صورت بالقوه از اقدامات دولت در حمایت از رشد اقتصادی ناامید شده‌اند بر همین اساس فعالیت کارخانه‌ها در چین برای سومین ماه متوالی در جولای کاهش یافت.

ادواردز از شرکت CRU عنوان کرد: تقاضا برای سال جاری هنوز از بین نرفته و خارج از املاک و مستغلات، نقاط مثبتی هم در اقتصاد این کشور مشاهده می‌شود از جمله تولید خودروهای برقی و ابزار موردنیاز در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر که عملا نیاز به افزایش مصرف دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *